5 pro tips voor een perfecte mailing!

persoon op laptop die mail verstuurt

Dit ga je lezen

5 pro tips voor een perfecte mailing!

In dit blog geef ik jullie maar liefst vijf pro tips voor een perfecte mailing! Wil jij dat meer mensen jouw mailing openen, en met hun netwerk delen? Lees dan snel verder.

Schijf een pakkende titel

Een gewone titel schrijven kunnen we allemaal wel. ‘Nieuwsbrief Bedrijf X februari 2021’. Dit nodigt nog niet echt uit om de nieuwsbrief te openen. Wanneer jij met een pakkende titel de interesse wekt van jouw ontvanger, is de kans veel groter dat hij de mail ook echt gaat openen. De lezer moet een reden hebben om door te klikken.

Maak de titels concreet

Bedenk goed wat je wilt zeggen met een artikel. Is het informeren? Of moet de lezer overgaan tot actie? Bij duidelijke en heldere titels weet men goed wat zij kunnen verwachten. Een goed voorbeeld hiervan is ‘We krijgen een nieuwe website, wat betekent dit voor jou?’. De lezer weet direct wat hij kan verwachten, en dat er mogelijk punten zijn om rekening mee te houden. Wanneer er alleen staat ‘Nieuwe website’, moet de lezer het hele stuk aandachtig doorlezen, voordat zij doorhebben dat zij zelf ook ergens rekening mee moeten houden.

Zorg voor regelmaat

Zelf vind ik dit heerlijk werken. Van tevoren weet ik al wanneer een mailing de deur uit moet. Hierdoor wordt de mailing veel minder spontaan en wordt de kwaliteit echt enorm verhoogd. Daarnaast weet de lezer goed wat hij wanneer kan verwachten. Stuur jij bijvoorbeeld eens per maand een nieuwsbrief? Maak dan aan het begin van het jaar een kalender met de dagen dat de nieuwsbrief verzonden wordt.

Naast de regelmaat in mails, is het ook belangrijk dat er regelmaat komt in de opbouw van de mail. Wanneer jij bijvoorbeeld de ‘leuke feitjes’ elke keer onderaan de mail hebt, kun je deze niet ineens verplaatsen. De lezer weet dan niet zo goed meer wat hij of zij kan verwachten.

Help jouw klanten jouw beter te leren kennen

Doe ook wat terug voor die loyale bezoekers en lezers. Wanneer je zelf overtuigd bent van je eigen producten, mensen en diensten, kun je dat ook bewijzen bij je potentiële klanten. Creëer een persoonlijke band met je klanten door mensen uit te nodigen om djouw klant onderzoekeneel te nemen aan bepaalde evenementen of ludieke acties.

Humor werkt!

Je klanten bereik je het beste door persoonlijk en menselijk over te komen. Neem jezelf niet al te serieus. Grappige acties delen mensen graag en ze versturen je actie door binnen hun netwerk via bijvoorbeeld sociale media. Zo creëer je van een één-op-één-connectie een viraal effect.

Is dit dan de perfecte mailing?

Hoe perfect jouw mail is, hangt ook af van hoe goed de rest van de mail inelkaar zit. Zitten er goede afbeeldingen in? Een afbeelding zonder CTA zal een veel lagere conversie behalen dan een afbeelding met een duidelijke CTA. Zo valt er vaak nog veel te finetunen na een eerste concept.

Meer weten over email marketing?

Meer weten over email marketing? Lees dan ook mijn vorige blog om jouw mailinglijst te laten groeien! Naast mijn eigen blog zijn er op Frankwatching ook erg veel leuke blogs te vinden over email marketing!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer lezen?

Elementor formulier maken

How-to: Elementor contactformulier maken

Het Elementor contactformulier: een van de belangrijkste onderdelen om je lead tot een conversie te leiden. Binnen enkele minuten maak je al een contactformulier, zonder ook maar enige code te gebruiken. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal?
Link building

De 5 beste strategieën voor effectieve backlinks!

Backlinks, een van de belangrijkste onderdelen om een autoritaire website te bouwen. Maar hoe verkrijg je kwalitatief goede backlinks?
Elementor update 3.2 text path widget

Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)

Elementor heeft afgelopen maart de 3.2 versie uitgerold. Met deze Elementor update kun je jouw creativiteit nog meer los laten gaan! In de nieuwe update zijn er een aantal nieuwe widgets toegevoegd waardoor jouw website er nog beter uit komt te zien.

Herman Kingma

Geniet van marketing

Hoi! Ik ben Herman en ik help bedrijven met marketing. 

Groetjes!

Mijn favorieten
Link building
De 5 beste strategieën voor effectieve backlinks!
Elementor update 3.2 text path widget
Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)
Categorieën

Op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Zie ze direct in je inbox!