Wat zijn Accelerated Mobile Pages (AMP)?

Wat zijn accelerated mobile pages?

Dit ga je lezen

De laadtijd van een website is super belangrijk voor een goede SEO-strategie. Google heeft aangegeven dat het grootste deel van alle websites simpelweg te traag is voor de mobiele gebruiker, oftewel de inhoud van de site is te zwaar om te laden. Zeker omdat nog heel veel mensen wereldwijd gebruik maken van het 3G netwerk. Hiervoor is een oplossing bedacht: Accelerated Mobile Pages (AMP). Deze zijn bedoeld om gebruikers van een mobiel apparaat een betere en snellere gebruikservaring te geven. 

Wat is een AMP?

AMP’s zijn super snelle lichte varianten van een webpagina. Deze pagina’s zijn bedoeld om sites met rijke content (afbeeldingen, video’s, tweets, etc.) super snel te laden in een omgeving met minder snel internet. De accelerated mobile pages krijgen vaak voorrang in de mobiele zoekresultaten. Daarnaast staat in de zoekresultaten aangegeven dat de webpagina een AMP is. 

Alle zware elementen, zoals video’s en andere HTML scritps, zijn vervangen door snel ladende content. Daarnaast is ook de CSS code geminimaliseerd. Hierdoor ziet deze pagina er iets anders uit dan de een ‘standaard’ pagina.

AMP’s maken 

Google heeft een eigen open source framework uitgerold, met daarbij een handleiding. In deze handleiding staan alle richtlijnen van een AMP. Om het voor jou als WordPress gebruiker makkelijk te maken, heeft WordPress een plug-in gebouwd waarmee je makkelijk jouw webpagina’s kunt ombouwen tot AMP’s. 

Na het ombouwen stuur je de AMP-pagina’s naar Google. Dit gaat vaak automatisch wanneer je in de broncode van elke pagina ook de link naar de AMP-variant opneemt. Uiteraard doen de WordPress plug-ins dit ook voor jou. 

Na het indexeren van de pagina’s worden deze aan de zoekers aangeboden zodra zij een pagina zoeken op het moment dat zij minder goed internet hebben.

Hulp nodig? 

Wil jij ook graag accelerated mobile pages maken van jouw blogposts of pagina’s? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je hier graag mee verder. 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer lezen?

Black hat SEO

Wat is black hat SEO?

Black hat SEO is het negatief beïnvloeden van het algoritme van een zoekmachine door een website.
Alt tag van jouw afbeelding

Wat is de alt tag?

De ALT tag, een van de belangrijkste onderdelen van afbeeldingen SEO. Met de ALT tag beschrijf je kort waar een afbeelding over gaat. Het is een alternatieve titel voor de afbeelding. 
Broodkruimelspoor SEO

Wat is een broodkruimelspoor?

Een broodkruimelspoor geeft weer welke weg een bezoeker heeft afgelegd om op een pagina te komen. Dit geeft de bezoeker een overzicht van de ‘verdiepingen’ in jouw website. Maar waarvoor dient dit nog meer?

Herman Kingma

Geniet van marketing

Hoi! Ik ben Herman en ik help bedrijven met marketing. 

Groetjes!

Mijn favorieten
Link building
De 5 beste strategieën voor effectieve backlinks!
Elementor update 3.2 text path widget
Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)
Categorieën

Op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Zie ze direct in je inbox!