Wat is een broodkruimelspoor?

Broodkruimelspoor SEO

Dit ga je lezen

Broodkruimelsporen op jouw website

Een broodkruimelspoor geeft weer welke weg een bezoeker heeft afgelegd om op een pagina te komen. Dit geeft de bezoeker een overzicht van de ‘verdiepingen’ in jouw website. Het doel is vooral om rust en duidelijkheid te creëren. Via een broodkruimelspoor is er een snelle weg terug naar een categoriepagina of naar de homepagina. Daarnaast kun je deze breadcrumbs ook zien als interne links die een SEO functie vervullen. 

Broodkruimelspoor op de website van Zalando

Hoe maak ik een broodkruimelspoor?

In veel WordPress thema’s zit standaard al een broodkruimelspoor ingebrouwd. In dat geval hoef je zelf niets meer te doen. Wanneer dit niet het geval is, kun je eenvoudig de breadcrumbs toevoegen via Yoast SEO. Yoast heeft hier een functie voor ingebouwd. Ga in de backend van jouw WordPress website naar ‘SEO’ en klik vervolgens op ‘Zoekweergave’. Hier zit het tabblad ‘Kruimelpad’ onder. Onder dit tab is het mogelijk om alle benodigde instellingen aan te passen. Wanneer je gebruik maakt van Elementor voeg je eenvoudig de widget toe aan de header of aan de single post type. Het broodkruimelspoor is nu toegevoegd! 

Hulp nodig bij het toevoegen van een broodkruimelspoor?

Neem gerust contact op, ik help je graag verder. Wist je dat ik gratis een aanvullende SEO scan voor je uitvoer? Vervolgens kijken we naar de mogelijkheden om jouw website te optimaliseren of uit te breiden. 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer lezen?

Black hat SEO

Wat is black hat SEO?

Black hat SEO is het negatief beïnvloeden van het algoritme van een zoekmachine door een website.
Alt tag van jouw afbeelding

Wat is de alt tag?

De ALT tag, een van de belangrijkste onderdelen van afbeeldingen SEO. Met de ALT tag beschrijf je kort waar een afbeelding over gaat. Het is een alternatieve titel voor de afbeelding. 
Wat zijn accelerated mobile pages?

Wat zijn Accelerated Mobile Pages (AMP)?

AMP’s zijn super snelle lichte varianten van een webpagina. Deze pagina’s zijn bedoeld om sites snel te laden in een omgeving met minder snel internet.

Herman Kingma

Geniet van marketing

Hoi! Ik ben Herman en ik help bedrijven met marketing. 

Groetjes!

Mijn favorieten
Link building
De 5 beste strategieën voor effectieve backlinks!
Elementor update 3.2 text path widget
Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)
Categorieën

Op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Zie ze direct in je inbox!