Website maken met Elementor in 2021? Lees snel verder!

Elementor 3.0

Dit ga je lezen

Wil jij een website maken, maar weet heb je hier nog geen ervaring mee? Lees dan snel verder, want onderstaand leg ik je uit hoe je gemakkelijk zelf een website maakt met Elementor!

Midden vorig jaar ben ik begonnen met het maken van deze website. Ik had wel wat ervaring met het onderhouden van websites en het posten van berichten, maar nog niet voldoende om ook daadwerkelijk zelf een website te bouwen. Het werd tijd om daar verandering in te brengen!

Waarom ik voor Elementor Pro kies

Toen ik begon, had ik dus weinig ervaring met website maken. Mijn neef Sietse (Offroadmarketing) wees mij op de Elementor Themebuilder. Hier werkte hij zelf mee en volgens hem was (en is) dit de beste en meest makkelijke manier om zelf een goede website te kunnen bouwen op een leuke manier.

Het fijne aan Elementor is dat het erg gebruiksvriendelijk is. Er is bijvoorbeeld geen codetaal nodig om een website te bouwen. Ook zijn er op youtube veel video’s te vinden over hoe een Elementor website te bouwen. Dit varieert van video’s over complete websites tot video’s over het instellen van een pop-up. Super makkelijk en erg gebruiksvriendelijk.

Starten met Elementor

Om te beginnen kun je eerst gebruikmaken van de gratis basisversie van Elementor. Hiermee kun je een mooie en nette basis website bouwen. Wil je een uitgebreidere website, met aangepaste headers, footers en ga zo maar door? Ga dan voor de Pro variant. Deze is al beschikbaar vanaf $50 per jaar. Omgerekend ongeveer nog geen €3,50 per maand!

Weet je niet zeker of je de pro versie nodig hebt? Begin dan eerst met de gratis variant. Alle Wanneer je merkt dat je de pro variant nodig hebt kun je deze later ook nog aanschaffen.

Een website maken met Elementor

Om een website te maken met Elementor heb je een aantal onderdelen nodig. Onderstaand leg ik uit wat je nodig bent en hoe je dit verkrijgt.

Domeinnaam en webhosting

Hier begint het allemaal. Heb je al een domeinnaam bedacht? Of staat er nog een creatieve sessie gepland? Check voordat je jouw hele plan uitwerkt of jouw domeinnaam nog beschikbaar is. Dit kan via diverse websites. Meer informatie? Stuur gerust een mail!

Installeer WordPress

Nadat de website geregistreerd is, is het belangrijk dat WordPress geïnstalleerd wordt. Elementor is een Plug-in pagebuilder voor WordPress. De meeste bekende hostingproviders maken het mogelijk om WordPress op jouw website te installeren.

Installeer het thema ‘Hello Elementor’ in WordPress.

Het thema ‘Hello Elementor’ is het meest basic thema dat zeer geschikt is voor Elementor. Het thema is erg uitgekleed (er zitten weinig elementen in), waardoor je zelf alles erg gemakkelijk toe kunt voegen.

Elementor plug-in downloaden

En dan komt alweer het laatste en belangrijkste onderdeel: Elementor installeren. Elementor is een plug-in. Deze kun je downloaden door in het tabje ‘Plug-in’ te zoeken naar ‘Elementor’. Vervolgens komt de Elementor tevoorschijn en kan deze geïnstalleerd worden. Na het installeren moet de plug-in nog geactiveerd worden. Erg simpel, maar wel noodzakelijk.

Wil je direct de pro-versie van Elementor op je website installeren? Ook dan is het belangrijk dat de gratis versie eerst geïnstalleerd wordt. Na het installeren van de gratis versie, kun je via Elementor de pro versie aanschaffen. Na aanschaf kun je de plug-in voor de pro versie downloaden en installeren via het plug-in sectie.

Onderstaand heb ik een video toegevoegd over hoe dit uitgevoerd is. Zelf vind ik dat wel zo makkelijk werken!

 

Waarom zou jij een website met Elementor Pro moeten maken?

Elementor is niet zomaar een Theme builder. Er zijn meer dan  5.000.000 actieve installaties in gebruik. En dit is niet zonder reden. Elementor beschikt namelijk over een van de beste drag en drop systemen en is hierdoor erg makkelijk in gebruik. Daarnaast zijn de sites volledig responsive en kan er live de website editten.

Het beste drag en drop systeem

Het drag en drop systeem is erg makkelijk in gebruik. Van klein element tot compleet template, alles is binnen een handomdraai op de website geplaatst. En dat zonder een regel code te schrijven.

Het drag en drop systeem werkt erg gemakkelijk. Zodra je jouw website bewerkt met Elementor, wordt je doorgeschakeld naar de Elementor Builder. Hierin kun je gemakkelijk elementen op hun plek slepen. Aan de linker kant van het scherm is een menu zichtbaar. In dit menu staan alle elementen die in de website geplaatst kunnen worden. Aan de rechterkant van het scherm staat de website live weergegeven. Zodra er een aanpassing gemaakt wordt, is dit dus zichtbaar in de preview van de site.

Wanneer er een nieuwe widget naar de pagina toe gesleept is, opent er een nieuw menu. In dit menu kunnen alle eigenschappen van deze widget eenvoudig aangepast worden. Onder andere de marge, padding, bewegingseffecten en de achtergrond kunnen eenvoudig aangepast worden. Doordat de aanpassing live weergegeven wordt op het scherm, is direct zichtbaar wat er gewijzigd wordt.

Elementor typografie instellingen

Ontwerpinstellingen elementor

Het lettertype en de opmaak van de typografie noem ik bewust niet. Het best is om deze te bewerken aan het begin van het designproces. Verstandig is om de lettertypes en de opmaak van de tekst vooraf vast te stellen. Elementor heeft hier een mooie en gemakkelijke tool voor. Door op het hamburgermenu te drukken, komen de algemene instellingen van Elementor tevoorschijn. Hierin staan de site instellingen, thema bouwer en de gebruiker voorkeuren. Kies hier voor de Site instellingen. Vervolgens opent het menu. Pas vervolgens de ontwerpsystemen, thema stijl en instellingen aan naar wens. Kies hier voor Typografie. Elk type tekst is aanpasbaar: de body, H1, H2 en ga zo maar door.

Om designfouten te voorkomen is het verstandig deze instellingen eerst goed neer te zetten. Wanneer dit niet gebeurt is de kans op designfouten zeker aanwezig.

Voordat de aanpassingen van de site daadwerkelijk live staan, moet eerst de ‘Bijwerken’ knop ingedrukt worden. Wanneer deze ingedrukt wordt, slaat jouw website de wijzigingen op en is dit toegepast.

Waarom voor Elementor Pro kiezen?

Er zijn veel redenen om voor Elementor Pro te kiezen. Onderstaand staan de belangrijkste redenen weergegeven:

  • Erg snel en zoekmachine vriendelijk
  • Meer dan 5.000.000 gebruikers
  • toegang tot vele templates en blokken
  • Uitgebreide header en footer builder
  • Formulieren integreren in jouw website
  • Gemakkelijk pop-up meldingen maken
  • Super makkelijk een blog starten

Nadelen elementor?

Uiteraard zijn er nadelen aan Elementor. Echter zijn deze van toepassing op de gratis variant.

  • Templates van de gratis variant zijn erg simpel
  • Gratis variant mist veel opties

Ben jij direct overtuigd om de Pro-versie te gebruiken? Klik dan op onderstaande link om direct naar de website van Elementor toe te gaan!

Heb je meer vragen over Elementor? Stel ze gerust in de comments!

Meer weten? Zie dan ook mijn blogs over websites, mail of bijvoorbeeld de boeken die ik lees

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer lezen?

Elementor Pro 3.3 update

Elementor Pro 3.3: Volledige websites importeren, snellere websites en meer!

De nieuwe Elementor Pro 3.3 update is er eindelijk! Ook in deze update zijn er weer diverse handige tools toegevoegd. Daarnaast is jouw Elementor Pro website na de update een stukje sneller, wat de SEO weer ten goede komt!
Elementor formulier maken

How-to: Elementor contactformulier maken

Het Elementor contactformulier: een van de belangrijkste onderdelen om je lead tot een conversie te leiden. Binnen enkele minuten maak je al een contactformulier, zonder ook maar enige code te gebruiken. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal?
Elementor update 3.2 text path widget

Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)

Elementor heeft afgelopen maart de 3.2 versie uitgerold. Met deze Elementor update kun je jouw creativiteit nog meer los laten gaan! In de nieuwe update zijn er een aantal nieuwe widgets toegevoegd waardoor jouw website er nog beter uit komt te zien.

Herman Kingma

Geniet van marketing

Hoi! Ik ben Herman en ik help bedrijven met marketing. 

Groetjes!

Mijn favorieten
Link building
De 5 beste strategieën voor effectieve backlinks!
Elementor update 3.2 text path widget
Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)
Categorieën

Op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Zie ze direct in je inbox!