Elementor Pro 3.3: Volledige websites importeren, snellere websites en meer!

Elementor Pro 3.3 update

Dit ga je lezen

De nieuwe Elementor Pro 3.3 update is er eindelijk! Ook in deze update zijn er weer diverse handige tools toegevoegd. Daarnaast is jouw Elementor Pro website na de update een stukje sneller, wat de SEO weer ten goede komt!

Complete website kits importeren

Onderdeel van de Elementor 3.3 update, is het importeren/exporteren van een een complete website. Het is nu mogelijk om een complete website, inclusief de content, layout, website instellingen en templates te exporteren. Wanneer jouw posts gemaakt zijn in WordPress, worden ook deze in het geheel meegenomen.. Daarnaast worden ook de WooCommerce productpagina’s en custom post types geexporteerd. 

Het gemak van importeren

Wanneer jij custom websites maakt voor jouw klanten, gaat dit een echte game changer worden. Je hoeft nu slechts eenmaal een complete website te maken (header, footer, single pages, design systeem en dergelijke) om dit vervolgens te exporteren. Daarna is het mogelijk om deze gehele set-up weer te importeren. Dit gebruik je dan als uitgangspunt voor jouw volgende klus. 

 

Elementor kit importeren

Na het exporteren is jouw website gecomprimeerd naar een zip bestand. Dit zit bestand importeer je eenvoudig in jouw nieuwe website. Daarna start je direct met het aanpassen van de complete website naar het gewenste design (kleuren, afbeeldingen en lettertypes). Het voordeel hiervan is dat je vooraf al weet dat alles werkt: koppelingen, blogpost types en ga zo maar door. Zodra je een website importeert kun je kiezen tussen reeds bestaande onderdelen en nieuw onderdelen (zoals de 404 pagina). Op deze manier gooi je nooit verkeerde pagina’s weg en ontstaan er geen problemen binnen de website. 

Sneller een website bouwen met Elementor Pro 3.3

Het importeren van een website is erg makkelijk bij bepaalde categorieën of type websites. Dus wanneer jij gespecialiseerd bent in one page websites, hoef je alleen nog de kleuren, lettertypes en foto’s aan te passen. Op deze manier hoef je niet meer elke website helemaal vanaf het begin op te bouwen. Dit scheelt vaak veel tijd waardoor je meer websites kunt bouwen in dezelfde tijd. Een echte top feature dus!

Snellere website

In elke update probeert Elementor de websites weer ietsje sneller te maken. Ook in deze update is dit wederom het geval. In de laatste update is het ‘conditional asset loading’ geïntroduceerd. Dit betekent dat elementen alleen geladen worden wanneer ze daadwerkelijk nodig zijn, in plaats van alles direct te laden bij het openen van een pagina. 

In Elementor Update 3.3 is er gefocust op laadproces van CSS. Alleen CSS bestnden die nodig zijn om de zichtbare widgets te laten functioneren, worden geladen. Alle overige functies worden pas geladen zodra ze daadwerkelijk nodig zijn. Hierdoor hoef je minder lang te wachten totdat de pagina functioneert. 

Elementor color sampler

En dan alweer de laatste update, maar zeker niet de minste. In de Elementor Pro 3.3 update is een Color Sampler toegevoegd. Door de color sampler te gebruiken, zie je in een keer de primaire kleuren van een afbeelding. Dit inclusief de kleurcodes! Hierdoor maak je er eenvoudig een passend geheel van. Zonder dat de kleuren van elkaar afwijken. 

Zelf een website maken met Elementor

Benieuwd welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen Elementor? Lees dan snel een van mijn andere Elementor Blogposts. Het vorige Elementor blog ging over het contactformulier. Via deze link leer je alles over de mogelijkheden die dit formulier binnen Elementor biedt. 

Heb je zelf nog geen Elementor, maar wil je vandaag nog aan de slag? Ga dan snel naar Elementor Pro toe. 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer lezen?

SEO structuur op jouw website

5 tips voor een perfecte SEO structuur op jouw website!

De SEO structuur, een belangrijk maar vaak vergeten onderwerp. Een begrijpbare linkstructuur is essentieel om gevonden te worden door zoekmachines. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden?
Elementor formulier maken

How-to: Elementor contactformulier maken

Het Elementor contactformulier: een van de belangrijkste onderdelen om je lead tot een conversie te leiden. Binnen enkele minuten maak je al een contactformulier, zonder ook maar enige code te gebruiken. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal?
Elementor update 3.2 text path widget

Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)

Elementor heeft afgelopen maart de 3.2 versie uitgerold. Met deze Elementor update kun je jouw creativiteit nog meer los laten gaan! In de nieuwe update zijn er een aantal nieuwe widgets toegevoegd waardoor jouw website er nog beter uit komt te zien.

Herman Kingma

Geniet van marketing

Hoi! Ik ben Herman en ik help bedrijven met marketing. 

Groetjes!

Mijn favorieten
Link building
De 5 beste strategieën voor effectieve backlinks!
Elementor update 3.2 text path widget
Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)
Categorieën

Op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Zie ze direct in je inbox!