Teksten bewerken met Elementor text editor

Elementor text editor

Dit ga je lezen

Met de Text editor widget (in de Nederlandse versie heet dit ‘Tekstbewerker’) plaats en bewerk je eenvoudig teksten op een Elementor website. Maar welke functies heeft de Text editor widget allemaal? Op deze pagina staat alles over de tekst editor en de mogelijkheden welke deze widget biedt. 

Eenvoudig teksten plaatsen

Net als alle andere Elementor widgets, is ook de Text editor widget een drag-and-drop element welke eenvoudig in een pagina geplaatst wordt.  Bij het openen van de pagina staat deze widget direct in het zicht. 

Door de widget naar de gewenste locatie te slepen, plaats je eenvoudig een tekst op de pagina. Nadat de widget geplaatst is, opent het ‘Tekstbewerker bewerken’ menu. Door op het witte vlak te klikken, kan eenvoudig tekst geplaatst worden. 

Teksten bewerken

Een tekst schrijf je net zoals in de gewone WordPress editor via de visuele manier en de tekst editor. Bij het schrijven op de visuele manier zie je direct alle aanpassingen. De tekstfunctie weergeeft de tekst plus opmaak hiervan in code. 

Bewerk de tekst eenvoudig na het schrijven. Voeg bijvoorbeeld een H1, H2 of H3 titel in. Selecteer hiervoor de geschreven tekst, en verander vervolgens de stijl van ‘Paragraaf’ naar de gewenste titel.

Een titel schrijf je het makkelijkst na de tekst. Dan weet je namelijk waar de tekst over gaat. Staat de titel vooraf al vast, dan beperkt dit de inhoud van de tekst (tot het gekozen onderwerp). 

Na het kiezen van de titel, kan de rest van de tekst bewerkt worden. Standaard staat hier ‘Vet’, ‘Cursief’ en ‘Onderstreept’. Ook kan er een opsomming gemaakt worden. 

Door op het laatste element te klikken, worden er meer tools zichtbaar, zoals het doorstrepen, de tekstkleur en speciale karakters. 

Elementor text editor
Extra bewerkopties Elementor

In het onderste gedeelte van de tekstbewerker is het nog mogelijk om meerdere kolommen te gebruiken voor de tekst.

Hierdoor kan meer overzicht gecreëerd worden, zoals bij deze tekst te zien is. Let wel op dat de tekst goed uitgelijnd is. Anders kan ook storend zijn.

Stijl bewerken

Onder het tabje stijl kan vervolgens de stijl aangepast worden. Standaard staat hier de uitlijning, tekstkleur, typografie en de tekstschaduw. Deze kunnen stuk voor stuk bewerkt worden.

Bij de uitlijning kan gekozen worden voor links, midden, rechts of uitgevuld uitlijnen. Bij een uitgevulde uitlijning is de tekst als het ware een vierkant. Alle regels beginnen en eindigen op dezelfde plaats. 

De tekstkleur kan aangepast worden naar elke gewenste kleur. Via de ‘standaard’ knop komen de standaard kleuren naar voren. Deze stel je in via de algemene instellingen in de Elementor editor. Met het rechter vakje kan een afwijkende kleur gekozen worden via het kleurveld of door een kleurcode in te voeren. 

Alle beschikbare lettertypen komen tevoorschijn onder het tabje Typografie. Ook hier staan eerst de standaard ingestelde tekst opmaken. Daarnaast is het mogelijk de tekst afwijkend op te maken met tekstfamilie, dikte, stijl, regelhoogte en letterafstand. 

Door onderaan de editor, naast het woord ‘Kolommen’ te klikken, kan de weergavemodus aangepast worden. Hier kun je zien hoe de tekst weergegeven wordt op de laptop, tablet en smartphone. Controleer goed of alle instellingen goed staan. Gebeurt dit niet, dan kan het zijn dat de tekst niet goed uitgelijnd is, wat erg slordig en onprofessioneel oogt. 

Tip: lees hier over vijf beste Elementor template aanbieders. 

Drop cap option

Met de drop cap option (initiaal in Nederlands) springt de eerste letter van de tekst uit het tekstvak, zoals hieronder. 

Zoals je hier ziet, springt de eerste letter uit de tekst. Deze valt extra op. De drop cap option is per tekstbewerker slechts een keer te gebruiken. Dit is als eerste letter van de tekst. Meer drop caps toevoegen? Dit doe je door ook meer tekst editors te plaatsen op de pagina of in het blogbericht. 

De drop cap styling bewerk je eenvoudig. Zodra de drop cap ingeschakeld is, verschijnt er een nieuw menu onder de categorie Stijl. Hierin staan de opties om de drop cap te bewerken. In de nederlandse versie heet deze functie ‘Initiaal’. 

De drop cap option heeft drie verschillende stijlen. Standaard, gestapeld en omlijst. In bovenstaande tekst is de standaard drop cap weergegeven. In dit blok ziet u de omlijste drop cap staan. 

Naast de weergave kan ook de kleur aangepast worden: bij de omlijste en de blok versie zijn er de primaire kleur (letterkleur) en de secundaire kleur (kleur van de binnenkant omlijsting). Bij dit blok is de kleur op standaard (geen kleur) gebleven. 

Naast de keluren kunnen de afmetingen, ruimte  (tussen tekst en drop cap) en de afgeronde hoeken aangepast worden. Als laatst is het ook mogelijk om de randdikte en typografie van de drop cap aan te passen. 

Meer leren over Elementor widgets?

Meer weten over de Elementor Text editor? Lees dan snel verder op Elementor.com. Hier staan nog veel meer blogs en video’s over de mogelijkheden van Elementor. 

Meer weten over Elementor? Lees bijvoorbeeld hier hoe je een niet werkende widget bar repareertElementor Widgetbar laadt niet meer na installeren Crocoblock, of hoe  

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer lezen?

Elementor Pro 3.3 update

Elementor Pro 3.3: Volledige websites importeren, snellere websites en meer!

De nieuwe Elementor Pro 3.3 update is er eindelijk! Ook in deze update zijn er weer diverse handige tools toegevoegd. Daarnaast is jouw Elementor Pro website na de update een stukje sneller, wat de SEO weer ten goede komt!
Elementor formulier maken

How-to: Elementor contactformulier maken

Het Elementor contactformulier: een van de belangrijkste onderdelen om je lead tot een conversie te leiden. Binnen enkele minuten maak je al een contactformulier, zonder ook maar enige code te gebruiken. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal?
Elementor update 3.2 text path widget

Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)

Elementor heeft afgelopen maart de 3.2 versie uitgerold. Met deze Elementor update kun je jouw creativiteit nog meer los laten gaan! In de nieuwe update zijn er een aantal nieuwe widgets toegevoegd waardoor jouw website er nog beter uit komt te zien.

Herman Kingma

Geniet van marketing

Hoi! Ik ben Herman en ik help bedrijven met marketing. 

Groetjes!

Mijn favorieten
Link building
De 5 beste strategieën voor effectieve backlinks!
Elementor update 3.2 text path widget
Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)
Categorieën

Op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Zie ze direct in je inbox!