Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)

Elementor update 3.2 text path widget

Dit ga je lezen

Elementor heeft afgelopen maart de 3.2 versie uitgerold. Met deze Elementor update kun je jouw creativiteit nog meer los laten gaan! In de nieuwe update zijn er een aantal nieuwe widgets toegevoegd waardoor jouw website er nog beter uit komt te zien. Daarnaast zijn er ook nog andere technische updates toegepast.  Benieuwd? Onderstaand een korte introductie van de nieuwe widgets en functies. 

Teksten over een contour laten lopen

Als eerste is daar de Text path widget. Met deze widget kun je teksten kunt toevoegen aan vormen. Vervolgens loopt de tekst over het contour van de vorm. Onderstaand zie je hiervan een voorbeeld weergegeven. 

Deze widget is erg eenvoudig in gebruik en geeft vele mogelijkheden. Zo heeft de widget standaard een aantal ‘path types’. Dit zijn de vormen waarover de tekst heen loopt. Standaard is er keuze tussen wave, arc, line, spiral, oval en custom. Vooral deze laatste optie is erg interessant. 

Met de optie ‘Custom’ kun je een eigen SVG pad maken. Maak een vorm of lijn naar wens, sla deze op als SVG bestand en importeer dit bestand naar de WordPress bibliotheek. Vervolgens herkent Elementor het pad welke jij wilt maken, en laat hier de tekst overheen lopen. Super makkelijk!

Houd er wel rekening mee dat voor elk pad een ander hoeveelheid tekst beschikbaar is. Dus hoe langer het pad, hoe meer tekst er geplaatst kan worden. Is de tekst langer dan het pad? Dan is deze helaas niet zichtbaar.

Elementor biedt de mogelijkheid om de lijn onder te tekst door te laten lopen, of om deze helemaal weg te laten. Dit is echter een persoonlijke voorkeur. Bovenstaand is de lijn niet weergegeven.  

Zoals gebruikelijk pas je ook in deze widget alles eenvoudig aan: lettertype, lettergrootte, kleur en ga zo maar door. Wederom een top widget toegevoegd door Elementor. 

Elementor update 3.2 text path widget

Jouw afbeeldingen een vorm geven met Mask!

Met de nieuwe Elementor update is het mogelijk om een masker over een afbeelding heen te plaatsen. Hierdoor is het voortaan niet meer nodig om een afbeelding be bewerken naar een andere vorm. Dit kan voortaan gewoon binnen Elementor. Onderstaand is een voorbeeld hiervan weergegeven. 
Young handsome man relaxing on his sailboat

Met een masker krijgt de afbeelding een compleet ander vorm. Bovenstaand is een van de standaard maskers toegepast. 

Het toepassen van een masker is erg eenvoudig. Voeg een afbeelding in op de pagina of op in het bericht, en ga vervolgens naar geavanceerde instellingen in de bewerker. Klik op het kopje ‘Mask’ en zet het masker aan. Vervolgens kies je de een van de standaard maskers of importeer je een eigen masker. Een eigen masker mag een SVG of een PNG bestand zijn. Elementor herkent deze twee bestanden als maskers. 

Na het toevoegen van een masker, is het ook mogelijk om een achtergrond te plaatsen. Standaard staat deze op wit. Echter pas je dit eenvoudig aan onder het kopje ‘Achtergrond’, welke ook in de geavanceerde instellingen staat. Hier is keuze tussen een afbeelding of een achtergrondkleur. 

Bovenstaand is er gebruik gemaakt van het masker ‘Sketch’. Echter zijn er nog vele meer standaard maskers. 

Gradient buttons voor een onweerstaanbare CTA!

Gradient button, oftewel een knop met verloop, zijn nu mogelijk! Deze knoppen hebben een veroop in kleur en vallen daardoor extra op.

Voorheen was het alleen mogelijk om een knop één kleur te geven. Met de nieuwe gradient optie, is het mogelijk om de knop een verloop te geven. Dit kan van links naar rechts, boven naar onder en vanuit een hoek (zoals bovenstaand). De knop is nu dus volledig aanpasbaar.

Hoe pas je dit toe? Voeg eerst een knop toe aan jouw bericht of pagina. Vervolgens klik je op ‘Stijl’ en ga je naar het type achtergrond. Hier is keuze tussen één kleur of een verloop. Klik hier op verloop.  Vervolgens stel je de twee kleuren in welke jij wilt gebruiken.

Helaas is het nog niet mogelijk om deze instellingen te gebruiken bij de ‘globale knop’. Mogelijk volgt dit later nog in een volgende Elementor update

De snelheid van jouw website

Genoeg over de nieuwe functionaliteiten, want er zijn ook nog andere updates doorgevoerd. Een doel van Elementor is om dit jaar de snelheid van websites te verhogen.  In deze Elementor update zijn een aantal updates gedaan met betrekking tot de laadsnelheid van bibliotheken.  Hierdoor hoeft tot maar liefst 50 kb minder geladen te worden op elke pagina. Een mooi begin!

Nieuw design voor UI (responsive interface)

Ook de responsive interface is aangepast. Met de responsive interface maak de website eenvoudig klaar voor het gebruik op alle devices. Na het openen van de responsive modes (in de onderste balk van de editor), verschijnt er bovenaan de pagina een balk. Met deze balk wissel je eenvoudig tussen desktop, tablet en smartphone weergave. 

Conclusie

Ook met deze Elementor update zijn er weer top features toegevoegd. Deze nieuwe features maken het designen van een website weer een stukje prettiger en eenvoudiger. Vooral het maskeren van afbeeldingen is een grote meerwaarde doordat dit nu eenvoudig gerealiseerd kan worden. Wil jij ook gebruikmaken van Elementor? Klik dan snel verder om de verschillende Elementor plans te bekijken. Vragen? Stel ze gerust!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer lezen?

SEO structuur op jouw website

5 tips voor een perfecte SEO structuur op jouw website!

De SEO structuur, een belangrijk maar vaak vergeten onderwerp. Een begrijpbare linkstructuur is essentieel om gevonden te worden door zoekmachines. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden?
Elementor Pro 3.3 update

Elementor Pro 3.3: Volledige websites importeren, snellere websites en meer!

De nieuwe Elementor Pro 3.3 update is er eindelijk! Ook in deze update zijn er weer diverse handige tools toegevoegd. Daarnaast is jouw Elementor Pro website na de update een stukje sneller, wat de SEO weer ten goede komt!
Elementor formulier maken

How-to: Elementor contactformulier maken

Het Elementor contactformulier: een van de belangrijkste onderdelen om je lead tot een conversie te leiden. Binnen enkele minuten maak je al een contactformulier, zonder ook maar enige code te gebruiken. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal?

Herman Kingma

Geniet van marketing

Hoi! Ik ben Herman en ik help bedrijven met marketing. 

Groetjes!

Mijn favorieten
Link building
De 5 beste strategieën voor effectieve backlinks!
Elementor update 3.2 text path widget
Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)
Categorieën

Op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Zie ze direct in je inbox!