Elementor Widgetbar laadt niet meer na installeren Crocoblock

Programming website design

Dit ga je lezen

Laden de Elementor widgets niet meer na het installeren van Crocoblock? Geen zorgen, dit los je eenvoudig op in een aantal simpele stappen.

Na het installeren kunnen de meeste mensen niet meer wachten om direct aan de slag te gaan met alle nieuwe features. Het is dan ook echt een enorme teleurstelling als blijkt dat geen enkele widget meer werkt. 

Veelal wordt er verwezen naar het WordPress geheugenlimiet. Dit hoeft echter niet aangepast te worden. 

Elementor laadt niet meer

Te zware instelling Crocoblock

Vaak is het een makkelijk op te lossen probleem. Na het installeren van Crocoblock kan het voorkomen dat alle plug-in direct op de aller zwaarste instellingen staan. Dit kan eenvoudig aangepast worden door in WordPress te klikken op Crocoblock > JetPlugin Settings. 

Instellingen Crocoblock

Vervolgens laadt de pagina met alle JetPlugin instellingen. Hier kunnen alle instellingen van de geïnstalleerde Crocoblock plug-ins aangepast worden. 

De hoeveelheid instellingen is afhankelijk van welke plug-ins er geïnstalleerd zijn. Vaak worden er meerdere plug-in’s gecombineerd om tot een perfecte uitwerking te komen.

Pas vervolgens alle instellingen aan van ‘Editor Load Level’. Wanneer deze op ‘High’ staan, verlaag de standaard dan naar ‘Medium’. 

Instellingen Crocobock JetSettings
Correcte instellingen JetSettings

Zodra de instelling aangeklikt is, slaat Crocoblock dit automatisch op. De instelling is nu verwerkt in je website. 

Pas per plugin elke keer de Editor Load Level aan naar ‘Medium’. De Elementor Widget bar zou vervolgens weer moeten werken. 

Tijdelijke oplossing

Werkt bovenstaande oplossing niet op jouw website? Probeer dan de foutmelding te omzeilen. Hier is een simpel trucje voor. Helaas is het na dit trucje nog niet mogelijk om Crocoblock te gebruiken. Wel kunnen er weer Elementor Widgets gebruikt worden. 

Aan de hand van ‘Inspecteren’ op een Apple device, of ‘Element inspecteren’ op een Windows PC, kan de foutmelding achterhaald worden. 

Foutmelding verwijderen

Vervolgens verschijnt in de editor de foutmelding ‘elementor-panel-state-loading’. Zoek deze melding op, en klik hier met de rechter muisknop op. 

Er verschijnen dan een aantal opties op uit te voeren. Ga hier voor de optie ‘Delete element’. Zodra dit uitgevoerd is, zijn de Elementor Widgets weer beschikbaar.

Let wel op: na het opnieuw laden van deze pagina, komt deze foutmelding terug. Vertrek je van de pagina en laadt je deze opnieuw? Voer dan dezelfde handelingen uit om de widgets beschikbaar te maken. 

Meer weten over Elementor? Lees dan snel verder!

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer lezen?

Elementor Pro 3.3 update

Elementor Pro 3.3: Volledige websites importeren, snellere websites en meer!

De nieuwe Elementor Pro 3.3 update is er eindelijk! Ook in deze update zijn er weer diverse handige tools toegevoegd. Daarnaast is jouw Elementor Pro website na de update een stukje sneller, wat de SEO weer ten goede komt!
Elementor formulier maken

How-to: Elementor contactformulier maken

Het Elementor contactformulier: een van de belangrijkste onderdelen om je lead tot een conversie te leiden. Binnen enkele minuten maak je al een contactformulier, zonder ook maar enige code te gebruiken. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal?
Elementor update 3.2 text path widget

Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)

Elementor heeft afgelopen maart de 3.2 versie uitgerold. Met deze Elementor update kun je jouw creativiteit nog meer los laten gaan! In de nieuwe update zijn er een aantal nieuwe widgets toegevoegd waardoor jouw website er nog beter uit komt te zien.

Herman Kingma

Geniet van marketing

Hoi! Ik ben Herman en ik help bedrijven met marketing. 

Groetjes!

Mijn favorieten
Link building
De 5 beste strategieën voor effectieve backlinks!
Elementor update 3.2 text path widget
Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)
Categorieën

Op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Zie ze direct in je inbox!