Wat is meta description?

Woman sits with laptop on park bench. Freelancer works outdoors. Blogger writes an article.

Dit ga je lezen

Waarom meta description?

De meta description is een omschrijving van de inhoud van een pagina. De zoekmachine leest deze tekst vervolgens en weergeeft dit zodra de webpagina tevoorschijn komt in de zoekmachine. Onderstaand is hiervan een voorbeeld weergegeven. 

Wat is meta description?

In het voorbeeld hierboven is de meta description geel omrand. Net zoals bij de title tag is het aan te raden om hier een pakkende tekst te schrijven die de lezer aantrekt. Wanneer jouw website meer verkeer binnenhaalt dan de website van de concurrent, is de kans groot dat jouw positie verhoogd wordt in de zoekmachines. 

Meta description optimaliseren

Houd er rekening mee dat de tekst niet langer is dan 160 karakters. Wanneer deze meer is dan 160 karakters, worden de laatste woorden vervangen door puntjes (zoals hierboven weergegeven). De tekst komt dan niet volledig in beeld. Daarnaast kan een zoekmachine ervoor kiezen om zelf een andere tekst weer te geven dan welke zelf ingevoerd is. Zorg dus dat deze tekst goed geoptimaliseerd is en daadwerkelijk vertelt waar de pagina over gaat!

Een meta description maak je eenvoudig met behulp van Yoast SEO. Dit is een plugin die je gratis kunt downloaden voor jouw WordPress website. Deze plugin zorgt ervoor dat deze tekst goed terug te vinden is in de code van de website, zoals hierboven weergegeven. 

Jouw online marketing taken uitbesteden?

Hulp nodig bij het schrijven van websteksten of het optimaliseren van jouw website? Twijfel niet en neem gerust contact met mij op!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer lezen?

Black hat SEO

Wat is black hat SEO?

Black hat SEO is het negatief beïnvloeden van het algoritme van een zoekmachine door een website.
Alt tag van jouw afbeelding

Wat is de alt tag?

De ALT tag, een van de belangrijkste onderdelen van afbeeldingen SEO. Met de ALT tag beschrijf je kort waar een afbeelding over gaat. Het is een alternatieve titel voor de afbeelding. 
Wat zijn accelerated mobile pages?

Wat zijn Accelerated Mobile Pages (AMP)?

AMP’s zijn super snelle lichte varianten van een webpagina. Deze pagina’s zijn bedoeld om sites snel te laden in een omgeving met minder snel internet.

Herman Kingma

Geniet van marketing

Hoi! Ik ben Herman en ik help bedrijven met marketing. 

Groetjes!

Mijn favorieten
Link building
De 5 beste strategieën voor effectieve backlinks!
Elementor update 3.2 text path widget
Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)
Categorieën

Op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Zie ze direct in je inbox!