Naar het perfecte pinterestbord in vier stappen!

Hoe maak je het perfecte pinterestbord?

Dit ga je lezen

Het perfecte pinterestbord

Voordat de perfecte pin gemaakt wordt, is het belangrijk dat er een pinterestbord klaar staat waar deze pin in geplaatst kan worden. Zonder bord weet Pinterest niet waar jij je pin wilt plaatsen, en onder welke categorie jij het schaart. Maar hoe maak je nou het perfecte pinterestbord?

In de vorige blog heb ik uitgelegd hoe je een goede pin opstelt. Maar dit is nog niet genoeg om succesvol te worden op Pinterest. Om succesvol op Pinterest te zijn moet het gehele plaatje kloppen, en dus ook het pinterestbord.

Keep it simple

Bij het maken van een pinterestbord moet er zo makkelijk mogelijk gedacht worden. Begin met het opstellen van een titel die de kern van het bord aangeeft, het daadwerkelijke onderwerp. Maak dit specifiek, maar niet te specifiek. Op het moment dat iemand het bord tegenkomt, moet direct duidelijk zijn wat de boodschap is. ‘fiets ophangen’ is een specifieke benaming zodat er geen verwarring ontstaat. Gebruik je een naam zoals ‘houten fietsophangsysteem voor in de woonkamer’, dan is de kans erg klein dat je ooit gevonden wordt. Dit is allesbepalend voor jouw succes op Pinterest.

Zodra je een nieuw bord aanmaakt, komt er een erg klein en beperkt scherm naar voren. Hierin kun je alleen de naam invullen en aangeven of het bord publiek of privé moet zijn. Geef het bord een naam en sla deze vervolgens op. Zodra het bord aangemaakt is, ga je naar het overzicht met al jouw borden, ga je met de cursor over het bord heen en druk je op het potlood rechtsonder op het bord. Vervolgens opent er een scherm waar je het bord een uitgebreide omschrijving kan geven. Maak ook de omschrijving van dit bord zo duidelijk mogelijk, maar niet te specifiek.

Delen van jouw pinterestbord

Na het invullen van de naam en omschrijving, kun je aangeven wie de behee

rder(s) van dit bord is/zijn. Wanneer je een bord aangemaakt wordt, ben jij in eerste instantie de enige die pins op het bord kan plaatsen. Ben je van plan om samen met een vriend of vriendin een bord te vullen? Nodig diegene dan uit door op het plusje te klikken. Er opent dan een venster waarmee je personen uit kunt nodigen door het mailadres in te voeren, of door hen een link toe te sturen.

Wanneer je iemand uitnodigt, is diegene nog niet direct zichtbaar als beheerder van het bord: zodra de uitnodiging geaccepteerd is, wordt jouw vriend of vriendin toegevoegd als beheerder en kan hij of zij pins posten op het pinterestbord.

Hoe voeg ik vrienden toe aan mijn pinterestbord?Heb je iemand toegevoegd, maar ben je achteraf van gedachten veranderd? Dan kun je deze persoon net zo gemakkelijk van het bord verwijderen. Ga naar het overzicht met alle pinterestborden en klik wederom op het potlood om het bord te wijzigen. Vervolgens komt deze persoon naar voren als ‘beheerder’ van het bord. Klik op de persoon en verwijder deze van het bord. Er kan nu geen pin meer worden geplaatst door die persoon.

Het verwijderen van een persoon gaat dus net zo makkelijk als het toevoegen van iemand.

En zo staat het perfecte pinterestbord! Een kind kan de was doen dus.

Wat voor ervaringen heb jij allemaal al met Pinterest? En wat werkt voor jou echt goed? Laat het weten in de comments.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer lezen?

SEO structuur op jouw website

5 tips voor een perfecte SEO structuur op jouw website!

De SEO structuur, een belangrijk maar vaak vergeten onderwerp. Een begrijpbare linkstructuur is essentieel om gevonden te worden door zoekmachines. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden?
Elementor Pro 3.3 update

Elementor Pro 3.3: Volledige websites importeren, snellere websites en meer!

De nieuwe Elementor Pro 3.3 update is er eindelijk! Ook in deze update zijn er weer diverse handige tools toegevoegd. Daarnaast is jouw Elementor Pro website na de update een stukje sneller, wat de SEO weer ten goede komt!
Elementor update 3.2 text path widget

Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)

Elementor heeft afgelopen maart de 3.2 versie uitgerold. Met deze Elementor update kun je jouw creativiteit nog meer los laten gaan! In de nieuwe update zijn er een aantal nieuwe widgets toegevoegd waardoor jouw website er nog beter uit komt te zien.

Herman Kingma

Geniet van marketing

Hoi! Ik ben Herman en ik help bedrijven met marketing. 

Groetjes!

Mijn favorieten
Link building
De 5 beste strategieën voor effectieve backlinks!
Elementor update 3.2 text path widget
Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)
Categorieën

Op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Zie ze direct in je inbox!