Pinterest pin maken: is dit te automatiseren?

Pinterest SEO

Dit ga je lezen

Een Pinterest pin maken, met maar liefst 2,5 miljoen Nederlandse gebruikers is Pinterest zijn er vele Nederlanders die dit doen. Pinterest is een super grote visuele zoekmachine. Oftewel, een super grote kans voor elke online marketeer. Maar hoe is het plaatsen van een pin te automatiseren?

Constant Pins maken

Bij Pinterest is het vooral belangrijk dat er constant gepind wordt. Meer pins betekent meer weergaven, en meer weergaven betekent vaak meer traffic (mits je waarde biedt). De perfecte pin maken kan erg veel tijd kosten. Hiervoor is een erg handige tool ontwikkeld

Canva

Canva: een superhandige website

Dé perfecte tool om snel en makkelijk pins te maken, is Canva. Het aanmelden is gratis (de gratis versie biedt veel mogelijkheden) en het werkt super makkelijk. Zodra je een account aangemaakt en bevestigd hebt, zoek je via de zoekbalk naar ‘Pinterest pin’. Vervolgens klik je hierop en kies je voor een lege pin of een sjabloom.

Pin maken met Canva

Na het maken van een pin, staat rechtsboven de optie ‘Publiceren op Pinterest’. Klik hier op. Er opent een venster dat vraagt of je het Pinterest account wilt koppelen met Canva. Klik op ‘Verbinding maken met Canva’. Ben je al ingelogd? Dan kun je dit direct koppelen. Wanneer er nog niet ingelogd is op Pinterest kan er direct ingelogd worden. Klik op ‘Publiceren op Pinterest’ zodra dit voltooid is. Alle borden van het gekoppelde account staan nu in zicht.

Canva koppelen met Pinterest

Het maken van een Pinterest Pin

Na het koppelen van het account, kunnen de pins gemaakt worden. Om dit makkelijk te maken, kan er een sjabloom gemaakt worden. Maak een Pinterest pin met daarin alle nodige elementen: de kernboodschap, de bedrijfsnaam en kleuren of een foto om het visueel aantrekkelijk te maken. Zorg dat alles op een vaste plek staat.

Is de pin helemaal klaar? Klik dan op ‘Publiceer op Pinterest’. Er opent nu rechtsboven een venster waarin alle Pinterest borden van het gekoppelde account staan. Kies het bord waar de pin geplaatst moet worden en klik hierop.

 

Er verschijnt een venster waarin de titel, beschrijving en de bestemmingswebsite ingevuld worden. Vul dit altijd volledig in. Zonder een bestemmingswebsite, kan er niet doorgeklikt worden naar jouw website. Dit is dus een essentieel onderwerp.

Pin je met een Canva-Pro account? Dan kunnen de pins ook ingepland worden voor een later moment. Voordeel hiervan is dat er in een keer 15 pins gemaakt kunnen worden, die verspreid over de week gepind worden. Hierdoor is er slechts een moment per week nodig om de pins te maken.

Let op: zodra er iets ingevuld is, klik dan niet naast het invulscherm. Hierdoor verdwijnen de ingevulde gegevens namelijk. Erg zonde wanneer net de perfecte titel en beschrijving ingevuld zijn…

Pinterest pin posten via Canva

Repeat, repeat, repeat

Klaar met het plaatsen van de eerste pin? Dan wordt het pas echt makkelijk. Staat er een afbeelding in de pin? Zorg dan dat er een nieuwe afbeelding geüpload wordt. Sleep deze afbeelding vervolgens naar de locatie van de oude afbeelding. Als het goed is wordt de oude afbeelding direct vervangen door de nieuwe. Laat de muis nu los en pas vervolgens de tekst aan. Daarna is ook de volgende pin klaar om op Pinterest gezet te worden! Herhaal dit proces totdat het helemaal kaar is.

Hoe vaak Pinterest pins plaatsen?

Bij Pinterest geldt: lever kwalitatief goede pins, dan krijgen deze veel weergaven en levert dit uiteindelijk business op. Maar om echt kwalitatief goede pins te maken, is het belangrijk om zelf veel pins te plaatsen. Het advies is om ongeveer vier a vijf pins per dag te plaatsen.

Belangrijk is dat er niet in een keer dertig pins geplaatst worden, en vervolgens drie weken niets. Consistentie is nog altijd een erg belangrijke factor voor Pinterest. Daarnaast is het belangrijk dat de inhoud van de gelinkte pagina ook goed aansluit op de titel en omschrijving van de pin. Gebeurt dit niet? Dan is de kans erg groot dat een bezoeker binnen enkele seconden de website weer verlaat. Niet goed voor jou, en de bezoeker wordt teleurgesteld en komt waarschijnlijk niet meer terug.

Interesse in Pinterest? Lees dan ook het artikel over Pinterest SEO, om meer verkeer naar jouw website te halen. Of wil je direct aan de slag? Ga dan naar Pinterest.com, meld je aan.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer lezen?

Hoe maak je het perfecte pinterestbord?

Naar het perfecte pinterestbord in vier stappen!

Pinterest SEO

3 tips voor meer webverkeer via Pinterest

Wil je Pinterest marketing inzetten? Je gaat dan je diensten of producten promoten op Pinterest door afbeeldingen van je website naar Pinterest te pinnen.

Herman Kingma

Geniet van marketing

Hoi! Ik ben Herman en ik help bedrijven met marketing. 

Groetjes!

Mijn favorieten
Link building
De 5 beste strategieën voor effectieve backlinks!
Elementor update 3.2 text path widget
Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)
Categorieën

Op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Zie ze direct in je inbox!