Wat is een title tag?

Title tag

Dit ga je lezen

Waarom een title tag?

De title tag is de titel van een pagina op je website. elke pagina heeft een unieke titel. Dit is het blauwe gedeelte dat weergegeven is in de zoekresultaten. Deze titel is de belangrijkste plek voor jouw zoekwoord: zet jouw keyword daarom zo ver mogelijk naar voren. Dit geeft duidelijk aan waar jouw pagina of artikel over gaat. 

Wat is een title tag?

Hoe schrijf je een goed title tag?

Probeer het keyword waarop je gevonden wilt worden slechts eenmaal in de titel naar voren te laten komen. Wanneer deze vaker naar voren komt, is de kans groot dat deze lastig te lezen is. 

Een homepage is in veel gevallen de meest krachtige pagina van je website om te scoren in een zoekmachine. De title tag van een homepage wordt echter vaak vergeten door website eigenaren. Wanneer dit neit aangepast wordt, komt hier ‘homepage’ of ‘welkom’ te staan. In dat geval is de kans kleiner dat er doorgeklikt wordt naar jouw website. 

In WordPress is de pagina/blog titel automatisch gelijk aan de title tag van deze pagina. Gelukkig is het eenvoudig om dit aan te passen naar een titel naar wens. Gebruik hier bijvoorbeeld Yoast SEO voor. hiermee pas je eenvoudig de titel van de pagina aan naar een uitnodigende en makkelijk leesbare tekst. 

Title tag aanpassen in Yoast SEO

Content verbeteren

Lukt het schrijven van een perfecte titel of uitnodigdende tekst niet? Geen probleem, besteed je SEO uit aan een SEO marketeer! Ik help je graag verder met goed scorende teksten. 

Wist je al dat je nu een gratis SEO scan krijgt? Hiermee kijk ik welke mogelijkheden er nu al liggen om op kortere termijn resultaten te boeken. 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer lezen?

Black hat SEO

Wat is black hat SEO?

Black hat SEO is het negatief beïnvloeden van het algoritme van een zoekmachine door een website.
Alt tag van jouw afbeelding

Wat is de alt tag?

De ALT tag, een van de belangrijkste onderdelen van afbeeldingen SEO. Met de ALT tag beschrijf je kort waar een afbeelding over gaat. Het is een alternatieve titel voor de afbeelding. 
Wat zijn accelerated mobile pages?

Wat zijn Accelerated Mobile Pages (AMP)?

AMP’s zijn super snelle lichte varianten van een webpagina. Deze pagina’s zijn bedoeld om sites snel te laden in een omgeving met minder snel internet.

Herman Kingma

Geniet van marketing

Hoi! Ik ben Herman en ik help bedrijven met marketing. 

Groetjes!

Mijn favorieten
Link building
De 5 beste strategieën voor effectieve backlinks!
Elementor update 3.2 text path widget
Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)
Categorieën

Op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Zie ze direct in je inbox!