Wat is black hat SEO?

Black hat SEO

Dit ga je lezen

Wat betekent het begrip?

Black hat SEO is het negatief beïnvloeden van het algoritme van een zoekmachine door een website. Deze vorm van SEO is eigenlijk vals spelen door het misleiden van een zoekmachine met gemene trucs. Het doel van deze manier van SEO is om hoger in te ranken in een zoekmachine. Over het algemeen wort gebruikgemaakt van technische trucs waar de zoekmachines wel gevoelig voor zijn, maar die bijna niet door de gebruiker worden gezien. 

Voorbeelden van black hat SEO

Link netwerken

Zoekmachines waarderen pagina’s die veel links krijgen hoger dan pagina’s met weinig links. Hierdoor wordt de schijn gewekt dat het interessant kan zijn om links te ruilen of in veelvoud in te kopen bij link farms. 

Wanneer jij met een website echter veel links met dezelfde ankertekst binnenkrijgt, oogt dit minder natuurlijk en kan dit afgestraft worden.

Verborgen teksten

In het verleden werd dit trucje veel toegepast in combinatie met keyword stiffing. Je plaatst super veel keywords op jouw webpagina, waardoor deze super belangrijk lijkt (er zijn immers super veel keywords weergegeven). Vervolgens geef je de tekst dezelfde kleur als de achtergrond, waardoor de bezoeker deze tekst niet te zien krijgt. Ondertussen krijg jij wel een hogere positie in de zoekmachine. Deze strategie wordt afgestraft omdat het niet aan het doel van een zoekmachine voldoet: de zoeker een antwoord geven. 

Dubbele content

Stel, je werkt als een lokale hypotheek verstrekker. Dan is de kans groot dat jij klanten wilt binnenhalen uit omliggende dorpen of wijken. Vaak wordt hiervoor duplicate content gebruikt: je schrijft een keer een artikel, en kopieert dit vervolgens en past alleen de naam van het dorp of de wijk aan. Zoekmachines waarderen dit niet. Een betere optie is om content te schrijven die relevant is voor het dorp of de wijk: wat zijn de kenmerken? Wat is de bouwstijl? Hoeveel mensen wonen er in de wijk of het dorp?

Wanneer je dit toepast, ben je veel relevanter en toon je aan dat je daadwerkelijk veel weet over over deze plaatsen. Dit wekt veel vertrouwen bij de lezer.

Meer weten?

Meer weten over black hat SEO? Of uberhaupt over SEO? Lees dan een van mijn vele andere blogs. Besteed je jouw SEO liever uit, om te voorkomen dat je per ongeluk een black hat SEO regel negeert? Neem dan gerust contact met mij op. 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer lezen?

Alt tag van jouw afbeelding

Wat is de alt tag?

De ALT tag, een van de belangrijkste onderdelen van afbeeldingen SEO. Met de ALT tag beschrijf je kort waar een afbeelding over gaat. Het is een alternatieve titel voor de afbeelding. 
Wat zijn accelerated mobile pages?

Wat zijn Accelerated Mobile Pages (AMP)?

AMP’s zijn super snelle lichte varianten van een webpagina. Deze pagina’s zijn bedoeld om sites snel te laden in een omgeving met minder snel internet.
Broodkruimelspoor SEO

Wat is een broodkruimelspoor?

Een broodkruimelspoor geeft weer welke weg een bezoeker heeft afgelegd om op een pagina te komen. Dit geeft de bezoeker een overzicht van de ‘verdiepingen’ in jouw website. Maar waarvoor dient dit nog meer?

Herman Kingma

Geniet van marketing

Hoi! Ik ben Herman en ik help bedrijven met marketing. 

Groetjes!

Mijn favorieten
Link building
De 5 beste strategieën voor effectieve backlinks!
Elementor update 3.2 text path widget
Elementor update 3.2.0: wat is er nieuw? (widgets + pagespeed)
Categorieën

Op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Zie ze direct in je inbox!